Zapečeni sendviči

Sastojci

  • 50 dag kruha
  • 20 dag sira
  • 15 dag prešane šunke
  • 3 jaja
  • 3 dag ribanog sira
  • 1,5 dl kiselog vrhnja
  • 1 dl mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • peršin, sol, papar

Kruh narežite na kriške debele pola centimetra. Koru prije toga odrežite. Umjesto običnog kruha možete upotrijebiti i kruh za toast. Odaberite srednje tvrdi sir, npr. trapist i krupno ga naribajte. Prešanu šunku ili neku drugu prikladnu salamu narežite na kraće tanje štapiće. Peršin sitno nasjeckajte. Jaja razmutite.

U prikladnoj zdjeli pomiješajte razmućena jaja, naribani polutvrdi sir, naribani sir ribanac, narezanu šunku, kiselo vrhnje, peršin, te sol i papar.

Kriške kruha kratkotrajno s obje strane umočite u mlijeko i posložite ih u lim za pečenje, koji ste prethodno namazali s malo ulja. Po kruhu prelijte pripremljenu smjesu i jednolično je rasporedite. Lim stavite u dobro zagrijanu pećnicu i pecite desetak minuta na temperaturi oko 200 stupnjeva.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: