Piletina u vinu

Sastojci:

  • 1 kg piletine
  • 2 dl suhog bijelog vina
  • 0,5 dl ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • sol, papar

S piletine odstranite kožu i kosti, pa meso narežite na komade. Češnjak ogulite, operite i nasjeckajte na komadiće.

U prikladnoj posudi na ulju popržite pripremljeni češnjak. Čim češnjak počne mijenjati boju, izvadite ga iz ulja i odbacite. Na ulju, zatim, na jačoj vatri popržite narezano pileće meso. Kad piletina požuti, ulijte malo suhog bijelog vina. Posolite, popaprite i nastavite pirjati na umjerenoj vatri, povremeno miješajući i dolijevajući malo vina. Nakon petnaestak minuta pirjanja jelo poslužite.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: