Pirjana piletina

Sastojci:

  • 1 kg piletine
  • 5 dag pilećih jetrica
  • 0,5 dl ulja
  • 0,5 dl suhog bijelog vina
  • 2 žlice vinskog octa
  • 1 žlica mrvica
  • 1 režanj češnjaka
  • ružmarin, sol

Piletinu narežite na krupnije komade. Češnjak očistite, operite i sitno naribajte. Ružmarin sitno izmrvite.

U prikladnoj posudi zagrijte ulje. Na ulje sa svih strana popržite narezano meso, na srednjoj vatri. Nakon nekoliko minua prženja dodajte i pileća jetra (u komadu). Češće promiješajte. Pet-šest minuta nakon što ste stavili pržit meso, ulijte suho bijelo vino, dodajte nekoliko žlica vinskog octa, češnjak, ružmarin i sol. Posudu poklopite i nastavite kuhati na jačoj vatri. Kad jelo provri, smanjite vatru. Dalje kuhajte na umjerenoj vatri. Desetak minuta poslije, izvadite jetrica, zgnječite ih viljuškom i vratite u posudu s mesom.  Zatim umiješajte jednu žlicu krušnih mrvica. Pirjajte na umjerenoj vatri dok meso dovoljno ne omekša, odnosno dok se umak ne zgusne.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: