Sastojci:
- 1 kg piletine
- 5 dag pilećih jetrica
- 0,5 dl ulja
- 0,5 dl suhog bijelog vina
- 2 žlice vinskog octa
- 1 žlica mrvica
- 1 režanj češnjaka
- ružmarin, sol
Piletinu narežite na krupnije komade. Češnjak očistite, operite i sitno naribajte. Ružmarin sitno izmrvite.
U prikladnoj posudi zagrijte ulje. Na ulje sa svih strana popržite narezano meso, na srednjoj vatri. Nakon nekoliko minua prženja dodajte i pileća jetra (u komadu). Češće promiješajte. Pet-šest minuta nakon što ste stavili pržit meso, ulijte suho bijelo vino, dodajte nekoliko žlica vinskog octa, češnjak, ružmarin i sol. Posudu poklopite i nastavite kuhati na jačoj vatri. Kad jelo provri, smanjite vatru. Dalje kuhajte na umjerenoj vatri. Desetak minuta poslije, izvadite jetrica, zgnječite ih viljuškom i vratite u posudu s mesom. Zatim umiješajte jednu žlicu krušnih mrvica. Pirjajte na umjerenoj vatri dok meso dovoljno ne omekša, odnosno dok se umak ne zgusne.