Pohane srdele

Sastojci:

  • 75 dag srdela
  • 2 dl ulja
  • 7 dag brašna
  • 30 dag mrvica
  • 3 jaja
  • sol

Za pohanje odaberite velike srdele. Očistite ih, razrežite po dužini i otvorite kao knjigu. Izvadite kosti. Jaja razmutite i posolite. Pripremite i krušne mrvice, što sitnije. Otvorene srdele zatim uvaljajte u brašno, umočite u razmućena jaja i uvaljajte u mrvice.

U tavi zagrijte oblinu količinu ulja. Na srednjoj vatri ispržite pohane srdele, najprije s jedne, a zatim s druge strane. Pržite ih samo 2-3 minute, samo dok porumene. Gotove pohane srdele najprije položite na upijajući papir, kako biste odstranili višak ulja. Pohane srdele možete začiniti limunovim sokom. Poslužite tople ili ohlađene.

Srdele možete pripremiti za pohanje i tako da u svaku otvorenu svježu srdelu stavite jedan filete slane srdele, pa ih zatvorite tako da poprime prirodni oblik.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: