Pohani šampinjoni

Sastojci:

  • 60 dag šampinjona
  • 5 dag brašna
  • 5 dag mrvica
  • 3 jaja
  • sol

Šampinjone dobro operite, ocijedite i narežite na komade debljine 5-6 mm. Zatim ih uvaljajte u brašno, razmućena jaja i mrvice.

U tavi zagrijte ulje. Šampinjone isprižite na srednjoj vatri. Pohane šampinjone posolite i poslužite s tartar umakom ili majonezom.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: