Srdele u limunovom soku

Sastojci:

  • 1 kg srdela
  • 1 dl maslonovog ulja
  • 3 limuna
  • sol, papar

Srdele očistite, odrežite im glave, operite ih i ocijedite. Poslužite ih u posudu prikladnju za pirjanje. Jedan limun operite i s njega naribajte koricu, pazeći da ribate samo gornji žuti sloj. Zatim sva tri limuna iscijedite i sok prelijte samo preko ribe. Ulijte i maslonovo ulje, posolite i popaprite. osudu stavite na ploču štednjaka, pustite da se jelo zakuha i nastavite kuhati na srednjoj vatri još desetak minuta. Poslužite toplo ili ohlađeno.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: