Sastojci:
- 6 dag šampinjona
- 4 rajčice
- 2 glavice luka
- 3 režnja češnjaka
- 1 dl crnog vina
- 0,5 dl bijelog vina
- 0,5 dl ulja
- 1 žlica vinskog octa
- 1 klinčić
- peršin, sol, papar
Šampinjone operite i naražite na veće komade. Rajčice ogulite i narežite na komadiće. Luk, Češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Klinčić izmrvite. U prikladnoj posudi zagrijte ulje. Na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk. Zatim dodajte nasjeckani peršin i češnjak. Čim luk i češnjak počnu mijenjat boju, uspite narezanu rajčicu i pirjajte na srednjoj vatri dok ne ispare sokovi iz rajčice. Tada uspite i krupno narezane šampinjone. Ulijte crno i bijelo vino, jednu žlicu vinskog octa i malo vode. Pirjajte dok gljive potpuno ne omekšaju, na srednjoj vatri, povremeno miješajući i dolijevajući malo vode po potrebi. Poslužite toplo ili ohlađeno, no nemojte ih ostaviti da stoje duže vrijeme prije posluživanja.