Sastojci:
- 40 dag špageta
- 15 dag konzervirane tunjevine
- 0,5 dl ulja
- 1 žlica koncentrata od rajčice
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
Glavinu luk i režanj češnjaka ogulite, operite i sitno nasjeckajte. Konzervu tunjevine otvorite, izvadite tunjevinu, a ulje ulijte u posudu u kojoj ćete pripremiti umak. Zatim tunjevinu izmrvite.
Na ulju na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk. Kad luk počne mijenjati boji, uspite nasjeckani češnjak i umiješajte malo koncentrata rajčice. Promiješajte još nekoliko puta, pa dodajte izmrvljenu tunjevinu. Umak potom skinite s vatre.
U prikladnom loncu zagrijte 4 litre vode. Dodajte malo soli i nekoliko žlica ulja. U proključalu vodu uspite pripremljene špagete i kuhajte ih na srednjoj vatri, pazeći pritom da se ne prekuhaju. Kuhane špagete izvadite, ocijedite i začinite pripremljenim umakom od tunjevine.