Srdele u umaku

Sastojci:

  • 1 kg srdela
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 glavnice luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 limun
  • 1 lovorov list
  • 2 žličice koncentrata rajčice
  • peršin, sol, papar

Srdele očistite i operite. Luk, češnjak i peršin nasjeckajte. S limuna naribajte koru, a sok iscijedite.

U prikladnu posudu ulijte ulje i popržite nasjeckani češnjak i peršin. Zatim u lonac posložite srdele. Posolite, popaprite, začinite koncentratom rajčice, naribanom limunovom korom i sokom. Dodajte lovorov list i ulijte vode koliko je potrebno da pokrije ribu. Kuhajte oko 30 minuta, bez miješanja. Poslužite s prilogom.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: