Janjetina u umaku

Sastojci:

  • 1 kg janjetine
  • 0,5 dl ulja
  • 2 glavice luka
  • 1 mrkva
  • 1 limun
  • 2 žlice vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • peršin, sol

Janjetinu narežite na manje komade. Luk ugulite, operite i sitno nasjeckajte. Mrkvu operite i narežite na tanje kolute. Peršin sitno nasjeckajte. S limuna naribajte koricu i iscijedite sok.

U prikladnoj posudi zagrijte ulje.  Na umjerenoj vatri popržite pripremljeni luk. Kad luk počne mijenjati boju, dodajte narezano meso i mrkvu, kao i nasjeckani peršin. Pirjajte nekoliko minuta na srednjoj vatri, češće miješajući. Potom ulijte vode toliko da pokrije meso, pospite malo brašna, uspite limunovu koricu, ulijte limunov sok, posolite te začinite  vrhnjem.  Nastavite pirjati na srednjoj vatri dok meso dovoljno ne omakša, odnosno dok se umak ne zgusne.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: