Sastojci:
- 1 kg piletine
- 1 dl suhog bijelog vina
- 1 dl mlijeka
- 0,5 dl ulja
- 3 dag brašna
- 3 dag ribanog sira
- 1 glavica luka
- sol, papar
Pileće meso, najbolje prsa, odvojite od kostiju, odstranice kožu, te žute i masne dijelove. Zatim meso narežite na duže komade, debele 2-3 cm. Narezano pileće meso potom uvaljajte u brašno. Luk ogulite, operite i nasjeckajte što sitnije. Sir naribajte.
U prikladnoj posudi zagrijte ulje. Na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk. Kad luk počne mijenjat boju, dodajte pripremljeno pileće meso. Popržite ga na umjerenoj vatri, češće miješajući. Nakon nekoliko minuta ulijte bijelo suho vino, posolite i popaprite. Nastavite pirjati na umjerenoj vatri, češće miješajući. Kad vino ispari, meso prelijte mlijekom. I dalje pirjajte na umjerenoj vatri još desetak minuta, odnosno dok se umak ne zgusne. Potom ugasite vatru, skinite s ploče, pospite ribanim sirom i poklopite. Ostavite da jelo odstoji minutu-dvije, a zatim ga poslužite.