Špageti sa slanim srdelama

Sastojci:

  • 40 dag špageta
  • 7 slanih srdela
  • 1dl ulja

U manju tavu ulijte ulje. Uspite, zatim, komadiće očišćenih slanih srdela i zgnječite ih viljuškom. Miješajte na vatri dok se srdele ne raspadnu u ulju, odnosno dok ne nastane umak. U dubljem loncu zagrijte četiri litre vode. Dodajte malo soli i ulijte nekoliko žlica ulja. Kad voda provrije, uspite špagete. Kuhajte na srednjoj vatri dok se špageti na skuhaju. Kuhane špagete ocijedite i prelijte pripremljenim umakom od slanih srdela. Ovo jelo bit će ukusno i ohlađeno.

Umjesto slanih srdela, kod pripremanja umaka možete koristiti filete slanih inćuna iz konzerve. Umak od slanih srdela možete pripremiti i na drugi način. U prikladnoj zdjeli izmiješajte 1 dl ulja, 4-5 očišćenih i usitnjenih slanih srdela, malo limunovog soka, naribanu koricu s jednog limuna, 1 žlicu vinskog octa, sitno nasjeckani češnjak i peršin, te malo papra. Možete dodati i jednu ili dvije žlice vode. Umak dobro istucite odnosno izmiješajte viljuškom. Inače, u ovaj umak možete dodati i jednu ili dvije žlice sitno nasjeckanih kapara. Sve dobro izmiješajte i tako pripremljenim umakom začinite kuhanu tjesteninu.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: