Sastojci:
- 70 dag piletine
- 30 dag riže
- 0,5 dl ulja
- 0,5 dl vinjaka
- 5 dag ribanog sira
- 1 glavica luka
- ružmarina, kadulja
- sol, papar
S pilećeg mesa ogulite kožu i odstranite kosti. Meso narežite na tanje komade. Luk ogulite, operite i sitno nasjeckajte. Ružmarin izmrvite, a lišće kadulje također usitnite.
U prikladnoj posudi zagrijte malo ulja. na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk. Čim luk počne mijenjati boju, dodajte meso, ružmarin i kadulju. Pirjajte na srednjoj vatri 5-6 minuta, a zatim ulijte malo vinjaka i uspite rižu. Ulijte vode otprilike koliko treba da se riža skuha. Posolite i kuhajte na srednjoj vatri dok se riža ne skuha. Popaprite i poslužite s ribanim sirom.