Rižoto s piletinom

Sastojci:

  • 70 dag piletine
  • 30 dag riže
  • 0,5 dl ulja
  • 0,5 dl vinjaka
  • 5 dag ribanog sira
  • 1 glavica luka
  • ružmarina, kadulja
  • sol, papar

S pilećeg mesa ogulite kožu i odstranite kosti. Meso narežite na tanje komade. Luk ogulite, operite i sitno nasjeckajte. Ružmarin izmrvite, a lišće kadulje također usitnite.

U prikladnoj posudi zagrijte malo ulja. na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk. Čim luk počne mijenjati boju, dodajte meso, ružmarin i kadulju. Pirjajte na srednjoj vatri 5-6 minuta, a zatim ulijte malo vinjaka i uspite rižu. Ulijte vode otprilike koliko treba da se riža skuha. Posolite i kuhajte na srednjoj vatri dok se riža ne skuha. Popaprite i poslužite s ribanim sirom.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: