Špageti s tunjevinom

Sastojci:

  • 40 dag špageta
  • 15 dag konzervirane tunjevine
  • 0,5 dl ulja
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 manja glavica luka
  • 1 režanj češnjaka

Glavicu luka i režanj češnjaka ogulite, operite i sitno nasjeckajte. Konzervu tunjevine otvorite, izvadite tunjevinu, a ulje ulijte u posudu u kojoj ćete pripremiti umak. Zatim tunjevinu izmrvite.

Na ulju na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk. Kad luk počne mijenjati boju, uspite nasjeckani češnjak i umiješajte malo koncentrata rajčice. Promiješajte još nekoliko puta, pa dodajte izmrvljenu tunjevinu. Umak potom skinite s vatre.

U prikladnom loncu zagrijte četiri litre vode. Dodajte malo soli i nekoliko žlica ulja. U proključalu vodu uspite pripremljene špagete i kuhajte ih na srednjoj vatri, pazeći da se ne prekuhaju. Kuhane špagete izvadite, ocijedite i začinite pripremljenim umakom od tunjevine.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: