Sastojci:
- 15 dag tijesta za pizzu
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 2-3 žlice ulja
- 10 dag mortadele
- 5 dag suhe slanine
- 2 dag ribanog sira
- 1 jaje
- origano
- sol, papar
Tijesto za pizzu zamijesite po receptu za pripremanje običnog, svakodnevnog kruha. Za pripremu šest-sedam pizza bit će vam potrebno 80 dag brašna, 4 dag kvasca, 1,5 žličice soli, 3,5-4 dl vode. Ukoliko želite pripremiti manji broj pizza, količine smanjite. Gotovo sirovo tijesto razvaljajte na debljinu od 3-4 mm, nikako više od pola centimetra i položite ga u nauljeni lim za pečenje.
U šalicu ulijte jednu ili dvije žlice ulja i dodajte jednu žlicu koncentrata rajčice, kao i malo origa-na. Sve dobro izmiješajte. Mortadelu narežite na široke i tanke trake, a suhu slaninu na tanke ploške. Jaje razmutite.
Po tijestu pizze koje ste položili u lim, razmazite pripremljeni umak od koncentrata rajčice, origana i ulja. Zatim posložite narezanu mortadelu te po njoj rasporedite narezanu suhu slaninu. Na kraju prelijte razmućenim jajem i pospite ribanim sirom. Pizzu stavite u dobro zagrijanu pećnicu. Pecite na temperaturi od 200-220° C. Pizzu popaprite prije posluživanja.