Palenta sa svježim sirom

Sastojci:

  • 40 dag kukuruznog brašna
  • 30 dag svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice ulja
  • sol

Ukoliko želite pripremiti instant palentu, u loncu zagrijte malo više od 1,5 litre vode i posolite. U vrelu vodu postupno sipajte instant kukuruznu krupicu i kuhajte 2-3 minute, stalno miješajući. Kad se palenta dobro zgusne, skinite lonac s vatre. Palentu izvadite i ostavite da palenta odstoji 5-6 minuta. Prije posluživanja palentu narežite (najbolje koncem) na deblje kriške.

Palentu sa svježim sirom pripremite tako da, na opisani način, najprije skuhate palentu, zatim u nju umiješate dvije žlice ulja, a potom je poslužite. U posebnoj zdjeli poslužite svježi kravlji sir koji se stavlja po palenti nakon posluživanja. Palentu možete poslužiti i prelivenu s nekim umakom ili je prelijte s malo mlijeka i pospite ribanim sirom.

Palenta se može jesti i hladna, čak i nekoliko dana nakon kuhanja. Ranije skuhanu palentu možete pripremiti za jelo da je začinite nekim začinom i zagrijete u pećnici ili u tavi na štednjaku.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: