Jaja s kobasicama i pilećim jetricama

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 15 dag kobasica
  • 10 dag pilećih jetrica
  • 5 dag ribanog sira
  • 1 dl mlijeka
  • 0,5 dl ulja
  • 0,5 dl suhog bijelog vina
  • 1 glavica luka
  • 1 žica brašna
  • sol, papar

Jetra operite i narežite na komadiće. Kobasicu ogulite i narežite nq tanke kolutove koje zatim narežite na komadiće. Sir naribajte. Glavicu luka ogulite, operite i nasjeckajte, što sitnije moguće. U prikladnoj posudi zagrijte ulje. Na ulju, na umjerenoj vatri, popržite pripremljeni luk. Čim luk počne mijenjati boju, uspite usitnjenu kobasicu. Prelijte s malo suhog bijelog vina. Pirjajte nekoliko minuta, također na umjerenoj vatri. Potom dodajte i pripremljena pileća jetrica. Posolite, popaprite, a nakon minutu-dvije pirjanja prelijte s još malo suhog bijelog vina. Pirjajte još nekoliko minuta.

U međuvremenu razmutite jaja. Zatim u razmućena jaja dobro umiješajte ribani sir i mlijeko, te malo soli i papra. U vrlo velikoj tavi zagrijte malo ulja. Ukoliko nemate dovoljno veliku tavu, ispržite po polovicu pripremljene količine jaja. Dakle, na umjereno zagrijano ulje prelijte razmućena jaja. Ispržite s donje strane, ali tako da gornja strana ostane meka odnosno vlažna. Po prženom omletu prelijte pripremljene kobasice i jetricu i poslužite odmah.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: