Rižoto s povrćem

Sastojci:

  • 35 dag riže
  • 25 dag rajčica
  • 25 dag tikvica
  • 15 dag paprike
  • 1 manji limun
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 0,5 dl ulja
  • peršin
  • sol, papar

U prikladnoj posudi zagrijjte 6-7 dl vode. Kad voda zakipi, uspite rižu. Ulijte jednu žlicu ulja, posolite i promiješajte. Kuhajte dok se riža ne skuha. Rajčice prelijte kipućom vodom, ostavite ih da nekoliko minuta odstoje, a zatim ih ogulite, očistite i narežite na komadiće. Paprike očistite i narežite na štapiće debljine oko pola centimetra. Tikvice narežite na kockice. Luk, češnjak i peršin nasjeckajte. Iz limuna iscijedite sok. U prikladnoj posudi zagrijte ulje. Na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk, kad luk počne mijenjati boju, dodajte narezane patlidžane i paprike. Pirjajte desetak minuta na srednjoj vatri, češće miješajući. Tada uspite rajčicu i tikvice. Posolite, popaprite i nastavite pirjati još oko pola sata. Pritom češće promiješajte.

Kuhanu rižu skinite s vatre. Popaprite, ulijte limunov sok te začinite nasjeckanim češnjakom i peršinom. Zatim umiješajte pirjano povrće. Poslužite s ribanim sirom.

U pripremi rižota s povrćem možete donekle promijeniti navedeni redoslijed. Naime, nakon što završite s pirjanjem povrća možete uliti potrebnu količinu vode te kad se voda malo zagrije, usuti rižu. Rižu dakle možete skuhati u pirjanom povrću.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: