Rižoto s kobasicama

Sastojci:

  • 35 dag riže
  • 20 dag kobasica
  • 5 dag suhe slanine
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 glavica luka
  • 0,5 dl ulja
  • sol, papar

Kobasice ogulite i narežite na komadiće, ne suviše male. Suhu slaninu narežite na sitnije komadiće. Luk ogulite, operite i sitno nasjeckajte. U prikladnu posudu ulijte ulje. Na ulju na umjerenoj vatri popržite luk i suhu slaninu. Čim luk počne mijenjati boju, uspite koncentrat rajčice, dodajte narezanu kobasicu, ulijte malo vode, a po potrebi dodajte i malo soli. Kad voda provrije, uspite rižu. Kuhajte na srednjoj vatri dok se riža ne skuha. Po potrebi dolijte po malo vode, a češće promiješajte. Gotov rižot popaprite i poslužite s ribanim sirom. U toku pripreme rižota možete dodati i malo šafrana.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: