Špageti sa suhom slaninom

Sastojci:

  • 40 dag špageta
  • 10 dag suhe slanine
  • 2 dl suhog bijelog vina
  • 2 glavice luka
  • sol, papar

Suhu slaninu narežite na uske i tanke listiće. vGlavicu luka ogulite, operite i sitno nasjeckajte. Špagete prelomite na kraću duljinu (5-6 cm). U većoj posudi, prikladnoj da u nju poslije dodate kuhanu tjesteninu, zagrijte malo ulja i uspite luk i suhu slaninu. Pržite desetak minuta na umjerenoj vatri. Potom ulijte suho bijelo vino. Posolite, popaprite i nastavite kuhati na umjerenoj vatri još desetak minuta.

U dubljem loncu zagrijte četiri litre vode. Dodajte malo soli i ulijte nekoliko žlica ulja. Kad voda proključa, uspite pripremljene špagete. Kuhajte na srednjoj vatri dok se tjestenina ne skuha. Kuhane špagete ocijedite (ne sasvim) i uspite u posudu s pripremljenim umakom. Promiješajte i ostavite na umjerenoj vatri jednu minutu. Potom jelo poslužite.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: