Lignje s rižom

Sastojci:

  • 40 dag liganja
  • 30 dag riže
  • 0,5 dl ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • peršin
  • sol, papar

Rižu skuhajte u obilnijoj količini osoljene vode. Kuhanu rižu ocijedite. U međuvremenu, dok se kuha riža, očistite i operite lignje. Narežite ih na krupnije komade. Zatim ih uvaljajte u brašno i ispržite u ulju. Pazite da ih izvadite iz ulja čim su pržene jer ne smiju biti prepržene, odnosno tvrde. Najbolje ih je izvaditi iz ulja dok su još meke, trenutak prije no što bi ih izvadili da ih želite poslužiti pržene. Pržene lignje narežite na kockice i komadiće. U prikladnoj zdjeli izmiješajte narezane lignje, kuhanu rižu, te nasjeckani češnjak i peršinovo lišće. Posolite, popaprite, eventualno začinite i sa žlicom ili dvije ulja u kojem se se pržile lignje, pa poslužite.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: