Meso s paprikom i vinom

Sastojci:

  • 60 dag teletine
  • 1 dl suhog bijelog vina
  • 0,5 dl ulja
  • 3 dag brašna
  • 1 glavica luka
  • 1  kocka koncentrata juhe od mesa
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • pola žličice mljevene paprike
  • sol, papar

Komad telećeg (junećeg, svinjskog ili purećeg) mesa narežite na komade. Narezano meso uvaljajte u brašno. Luk ogilite, operite i sitno nasjeckajte. Kocku koncentrata juhe od mesa otopite u malo vode. U prikladnoj posudj, na malo ulja na umjerenoj vatri popržite luk. Čim luk počne mijenjati boju, uspite pripremljeno meso. Pržite ga nekoliko minuta, a zatim ulijte suho bijelo vino. Potom umiješajte otopljeni koncentrat juhe. Posolite, popaprite i nastavkuhati na srednjoj vatri, povremeno ulijevajući po malo vode i miješajući, kad meso dovoljno omekša, umiješajte malo mljevene paprike, pa jelo poslužite.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: