Sastojci:
- 60 dag teletine
- 1 dl suhog bijelog vina
- 0,5 dl ulja
- 3 dag brašna
- 1 glavica luka
- 1 kocka koncentrata juhe od mesa
- 1 žlica koncentrata rajčice
- pola žličice mljevene paprike
- sol, papar
Komad telećeg (junećeg, svinjskog ili purećeg) mesa narežite na komade. Narezano meso uvaljajte u brašno. Luk ogilite, operite i sitno nasjeckajte. Kocku koncentrata juhe od mesa otopite u malo vode. U prikladnoj posudj, na malo ulja na umjerenoj vatri popržite luk. Čim luk počne mijenjati boju, uspite pripremljeno meso. Pržite ga nekoliko minuta, a zatim ulijte suho bijelo vino. Potom umiješajte otopljeni koncentrat juhe. Posolite, popaprite i nastavkuhati na srednjoj vatri, povremeno ulijevajući po malo vode i miješajući, kad meso dovoljno omekša, umiješajte malo mljevene paprike, pa jelo poslužite.