Kelj s kobasicom

Sastojci:

  • 1 kg kelja
  • 4 kobasice
  • 10 dag suhe slanine
  • 0,5 dl ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • muškatov oraščić
  • peršin
  • sol, papar

Kelj očistite, operite i krupno narežite. Skuhajte ga u kipućoj osoljenoj vodi, zajedno s kobasicama. U međuvremenu, mesnatu suhu slaninu narežite na kockice. Češnjak i peršinovo lišće sitno nasjeckajte.

U tavi zagrijte malo ulja. Na ulju popržite narezanu suhu slaninu. Dodajte brašno i češnjak, pa načinite svijetli zapržak. Zalijte ga tekućinom u kojoj se kuhao kelj. Zapržak umiješajte u kelj, popaprite, naribajte malo muškatnog oraščića i nastavite kuhati još nekoliko minuta.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Komentari

Komentiraj