Sastojci:
- 40 dag mljevenog mesa
- 10 dag mortadele
- 10 dag kobasica
- 1 kriška kruha
- 1 dl mlijeka
- 2 jaja
- 3 dag ribanog sira
- 3 dag mrvica
- sol, papar
Komad telećeg (junećeg, svinjskog, purećeg ili pilećeg) mesa fino sameljite. Mortadelu i kobasice (možete upotrijebiti hrenovke) narežite na komadiće i vrlo sitno nasjeckajte. S deblje kriške kruha odrežite koru, a sredinu namočite u mlijeko. U zdjeli izmiješajte sve namirnice – mljeveno meso, nasjeckanu mortadelu i kobasicu, razmočenu sredinu kruha, jaja, ribani sir, sol i papar. Ukoliko je smjesa suviše rijetka, dodajte malo mrvica. Od pripremljene smjese oblikujte ne suviše velike kugle koje spljoštite pritiskujući ih dlanovima. Okruglice uvaljajte u mrvice i ispržite u obilnoj količini ulja, na srednjoj vatri.